Імплантація зубів

Коли мова йде про відновлення втрачених зубів, кращим рішенням буде протезування на імплантатах. Імплантація дає можливість відновити зуб в його максимально природній формі, таким чином, що ви не відчуєте різниці між імплантатами і своїми природніми зубами.

Секрет простий - імплантація це в першу чергу відновлення зубного кореня, який стане надійною опорою для керамічної коронки зуба. Така конструкція дозволяє повністю відтворити і функціональність і естетику. Імплантація це найсучасніший і надійний спосіб повернути вам здорову, гарну посмішку і можливість насолоджуватися будь-якими видами їжі.

У нашій клініці процесу імплантації передує ретельне планування, в основі якого лежить моделювання і розробка хірургічних шаблонів.

Моделювання дозволяє ретельно розробити схему постановки імплантатів, яка згодом відображається на спеціальному стоматологічному шаблоні.

Імплантація може допомогти позбутися мостовидного чи знімного протезу або, в окремих випадках, суттєво покращити фіксацію знімного протезу.

Суть методики протезування зубів полягає в тому, що на місце втраченого кореня зуба вживлюється штучний (титановий) корінь-імплантант. Через певний проміжок часу імплантат навантажують протезною конструкцією (коронкою). Імплантація найчастіше проводиться у декілька етапів. Це пов’язано з тим, що потрібно надати певний час на інтеграцію (приживлення).

У випадку недостатнього об’єму кістки в ділянці імплантації проводиться кісткова пластика.

Невеликі за обсягом втручання проводяться під місцевим знечуленням. В окремих випадках пацієнтові може бути запропонована седація (супровід анестезіолога).

У післяопераційній період пацієнт приймає антибіотики, протизапальні препарати, місцеві ополіскувачі. Можливі післяопераційні болі та набряки контролюються медикаментозно і, як правило, не турбують пацієнта. Шви знімаються через 7-10 діб після операції. У більшості випадків пацієнти не випадають із суспільного життя, є «презентабельними» і працездатними.

Оскільки у кожного пацієнта клінічна ситуація є іншою, неможливо вказати точні терміни імплантологічного етапу лікування. Вони можуть коливатись від 1 до 12-14 місяців. Більш детально Вам про це розповість лікар.