Кісткова пластика і синус-ліфтинг

Залишитись без зубів може кожна людина в будь-якому віці, ніхто від цього не застрахований. Цей неприємний процес може бути викликаний безліччю факторів - наявність проблем зі здоров'ям, шкідливі звички, неправильний догляд за ротовою порожниною, отримання травм. Повністю відновити функції ротової порожнини навіть після випадання одного або декількох зубів можна за допомогою імплантації, але іноді для цього необхідно попередньо провести синус-ліфтинг.

Суть операції полягає в нарощуванні товщини кістки (щоб її було достатньо для установки імплантатів) за рахунок підсадки кісткових матеріалів в області дна гайморової пазухи.

Потрібно відзначити, що кісткова тканина щелеп має властивість атрофуватися (розсмоктуватися) в області видалених зубів. Цей процес пов'язаний з тим, що в місці видалених зубів кісткова тканина більше не відчуває жувального тиску. Таким чином, якщо видаляються бічні жувальні зуби на верхній щелепі - це призводить до зменшення товщини кістки між дном гайморової пазухи і поверхнею щелепи з боку порожнини рота.

Для установки ж імплантів потрібна певна товщина кістки. Якщо вкрутити імплант в щелепу при нестачі рівня кісткової тканини - це призведе до прориву пазухи (верхівка імпланта буде стирчати в пазусі), що неминуче викличе запалення в пазусі і подальше відторгнення імпланта.

Існує дві основні методики проведення синус-ліфтингу - відкритий і закритий синус ліфтинг. Вибір між ними переважно буде залежати від двох чинників:

   • наскільки сильно потрібно збільшити товщину кістки;

   • яка кількість зубів відсутня в місці майбутньої імплантації.

Також Ви повинні знати, що в деяких випадках можливе одночасне проведення синус-ліфтингу з імплантацією імплантів в щелепу, а в деяких випадках потрібно роздільне проведення операцій синус-ліфтингу і імплантації імплантів (між якими потрібно почекати близько 3-4 місяців).